HET BLAUWE UUR

WAT IS FOTOGRAFEREN IN HET BLAUWE UUR?

Om succesvol te kunnen zijn bij het fotograferen in het blauwe uur moet je als eerste natuurlijk weten wat het precies is.

Het blauwe uur valt in de periode net voor en na het opgaan en ondergaan van de zon (voor en na het gouden uur). Soms heb je een volledig uur om beelden te maken. Echter, afhankelijk van de atmosferische condities, het jaargetijde en soms puur geluk is het eerder zo dat er 15-20 minuten de juiste condities bestaan om mooie beelden te maken.

Maar hoe kan het zijn dat je nog genoeg licht hebt als de zon onder of juist nog niet op is? Dit komt doordat de aarde een bolvormig is. Vertel dit echter niet aan een flat-earther, deze fotograferen namelijk niet op dat moment. De bolvorming van de aarde stelt de zon in staat de atmosfeer, de wolken en het deel van de aarde al te belichten zonder dat wij met onze camera de zon over de horizon kunnen zien. Het resultaat is dan ook vaak een mooie blauwe en soms zelfs paars strakke lucht. Hoe dichter je bij het punt van schemering zit hoe lichter of donkerder de lucht dan ook is.

Hieronder een aantal van mijn favoriete beelden genomen in het blauwe uurtje.

Foto van De Deventer Schouwburg in de avond

Wil jij weten hoe we fotografie in kunnen zetten voor jou merk?

Stap binnen in een wereld waar elke afbeelding een uniek verhaal vertelt. Omarm de aantrekkingskracht van levendige stadsgezichten, architectonische wonderen en boeiende evenementen, allemaal vakkundig vormgegeven om je zintuigen te prikkelen. Stel je de pracht voor van Nederlandse landschappen, vereeuwigd door de lens van Bart Ros Fotografie.