Workshop Avondfotografie Deventer

90.75

Beschrijving

Workshop Avondfotografie Deventer

Ben jij net als ik een avondmens? En heb je je wel eens afgevraagd hoe je al dat moois kan vastleggen? Dan is deze Workshop Avondfotografie in Deventer wat je zoek. Of het nu pittoreske straatjes zijn met mooie winkeltjes. Een in het blauwe uur van de stad met reflectie of de combinatie van verkeer en de stad. Alles komt aanbod in deze workshop. 

We beginnen met een kopje koffie bij Hotel en Bar Finch in de binnenstad van Deventer. Dan leg ik gelijk uit hoe we met lange sluitertijd gaan werken voor unieke avondfoto’s. Denk hierbij aan het omtoveren van voorbijrijdende auto’s in lange dromerige strepen over ellenlange wegen. De beste avondfotografie instellingen voor je camera komen dan onder andere voorbij. Maar ook hoe je soms extra stappen moet nemen om je statief te verstevigen. En natuurlijk ook nog over het magische blauwe uurtje. 

Daarna gaan we gewoon lekker aan de slag. Met ons statief naar de Wilhelminabrug voor het blauwe uur van Deventer. Want avondfotografie zonder statief is half zo leuk. Vanaf dit punt kunnen we dan afhankelijk van welke lens je bij je hebt ook het verkeer over de Welle vastleggen. Daarna gaan we de Walstraat en de Brink onveilig maken. Waar altijd veel moois te zien in de avond. Waaronder natuurlijk de Waag van Deventer en de avond verlichting. Gegarandeerd kom je aan het einde van de avond thuis met een flinke dosis kennis, ervaring en uiteraard fantastische foto’s.

Workshop avondfotografie deventer

WAT IS FOTOGRAFEREN IN HET BLAUWE UUR?

Om succesvol te kunnen zijn bij het fotograferen in het blauwe uur moet je als eerste natuurlijk weten wat het precies is.

Het blauwe uur valt in de periode net voor en na het opgaan en ondergaan van de zon (voor en na het gouden uur). Soms heb je een volledig uur om beelden te maken. Echter afhankelijk van de atmosferische condities, het jaargetijde en soms puur geluk is het eerder zo dat er 15-20 minuten de juiste condities bestaan om mooie beelden te maken.

Maar hoe kan het zijn dat je nog genoeg licht hebt als de zon onder of juist nog niet op is? Dit komt omdat de aarde een bolvormig is. Vertel dit echter niet aan een flat-earther, deze fotograferen namelijk niet op dat moment. De bolvorming van de aarde stelt de zon in staat de atmosfeer, de wolken en het deel van de aarde al te belichten zonder dat wij met onze camera de zon over de horizon kunnen zien. Het resultaat is dan ook vaak een mooie blauwe en soms zelfs paars strakke lucht. Hoe dichter je bij het punt van schemering zit hoe lichter of donkerder de lucht dan ook is.

Wat is Avondfotografie?

De naam zegt het natuurlijk al. Maar er komt aardig wat kijken bij het maken van mooie foto’s in de avond. Voor Avondfotografie heb je het juiste tijdstip, de juiste instellingen en natuurlijk het juiste licht nodig. In de avond moet je kunnen denken met je statief en kunnen spelen met lijnen, reflecties en andere beeld elementen die in de avond lastiger zijn dan overdag. Maar dat is natuurlijk de sport. Het is heel bijzonder om ‘s avonds en ‘s nachts te fotograferen. Gebouwen zijn fraai verlicht terwijl de lucht langzaam verkleurt naar blauw en zwart. Dit levert mooie effecten op. Wat zijn de beste instellingen voor nachtfotografie? Is avond- en nachtfotografie voor beginners moeilijk? Dit alles komt aanbod in deze Workshop Avondfotografie Deventer.

Benodigdheden voor Workshop Avondfotografie Deventer: 

  • Een Spiegelreflex camera of Systeemcamera. 
  • Een 24-70 zoom lens of groothoeklens (of vergelijkbaar)
  • Basiskennis sluitertijd, diafragma en ISO
  • Een volle accu en een reserve
  • Comfortabele schoenen
  • Een Statief

Voorbeelden van beelden die genomen zijn tijdens de Workshop Avondfotografie Deventer

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.