Beschrijving

Over de Kalender van Deventer

Bedankt voor je interesse in  mijn 2022 kalender van Deventer

De kalender is ontstaan vanuit mijn liefde voor fotografie en de stad Deventer aan de rivierbedding van de IJssel. Bijna dagelijks ben ik te vinden aan de IJssel om de stad en het landschap vast te leggen. Lelijke foto’s maken kan bijna niet in een mooie historische stad als Deventer.

De kalender is een manier om iedereen in de gelegenheid te stellen mooie beelden van Deventer aan de muur te hebben. En zo kunst bereikbaar te houden voor iedereen. Iedere maand weer een mooi nieuw beeld. De kalender toont 12 unieke beelden van Deventer op een A4-formaat. Hij past dus perfect op de IJskast en ook nog eens in de schoen voor de Sint. Iedere dag heeft voldoende beschrijfruimte.

In de kalender zijn foto’s te vinden die het afgelopen jaar gemaakt zijn op plaatsen rondom Deventer en omvatten foto’s van onder andere de IJssel, de Welle, de spoorbrug, De Brink en de Bolwerksmolen.

Over Bart Ros

Mijn naam is Bart Ros en ik ben Stads en Architectuurfotograaf. Ik ben van origine Multimedia Engineer en vormgever, maar sinds enkele jaren richt ik me ook op fotografie. Van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met tekenen, schilderen en het uit elkaar halen van radio’s, tv’s en oude camera’s.

Mijn passie is het maken van unieke beelden van steden, gebouwen, landschappen en interieurs.
Deze zet ik in voor verschillende fotografie producten zoals: kalenders, boeken, tijdschriften en als Stock-
fotografie. Natuurlijk zijn deze ook goed te gebruiken voor Sociale media en marketing doeleinden.

Wil je meer weten? Stuur me dan een e-mail op info@bartros.nl

En volg me op mijn instagram 

Over Deventer

Deventer is een stad en gemeente in de historische regio Salland in de provincie Overijssel, Nederland. In 2020 telde Deventer 100.913 inwoners. De stad ligt grotendeels op de oostelijke oever van de IJssel, maar heeft ook een klein deel van haar grondgebied op de westelijke oever. In 2005 werd de gemeente Bathmen (met een bevolking van ongeveer 5.000 inwoners) samengevoegd met Deventer als onderdeel van een landelijke inspanning om de bureaucratie in het land terug te dringen.

Deventer is een van de oudste steden van Nederland. De plaats wordt al genoemd in 9e-eeuwse bronnen van het bisdom Utrecht. In een oorkonde uit 877 n.Chr. wordt melding gemaakt van zeven hoeven in Daventre portu (de haven van Deventer). In 952 n.Chr. wordt Deventer als stad genoemd op een cadeaubon van koning Otto I. Nadat de plaats in de loop van de tijd steeds meer rechten en privileges had gekregen, kreeg het in 1123 de gemeentegronden van keizer Hendrik V. Dit wordt door historici beschouwd als het moment waarop Deventer de stadsrechten verkrijgt door de inwoners. De stad heeft het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en met de Athenaeumbibliotheek ook de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland.

 

Wat maakt Deventer zo bijzonder

Zakendoen in Deventer is goed. De stad is goed bereikbaar over de weg, het spoor en het water. Er zijn veel redenen om zaken te doen in Deventer, zoals een inspirerend ondernemersklimaat en goed opgeleide medewerkers. Deventer is een netwerkstad, waar ondernemers elkaar steeds makkelijker vinden. Dit geldt voor grote ondernemingen (Deventer Kring van Werkgevers), het midden- en kleinbedrijf (MKB) en voor zzp’ers zonder personeel. Zo heeft Deventer de grootste lokale MKB-vereniging van Nederland: MKB Deventer. En het Nieuwe Deventer Circuit verwelkomt nieuwe ondernemers. Deventer is een ondernemende stad Deventer is extra gastvrij tijdens de grote evenementen. Zoals ‘Deventer op Stelten’, de ‘Deventer Boekenmarkt’ – de grootste van Europa en het Dickens Festijn.

Waar staat Deventer om bekend?

Deventer heeft zijn monumentale sfeer en levendigheid als Hanzestad! Het rijke verleden van Deventer is dan ook overal terug te vinden en te proeven. Deventer zit vol culinaire verrassingen en verschillende internationale keukens. Voor elke smaak wat wils. De Deventerse Stadsmosterd, Deventer Koek en Deventers Bier zijn hemels voor je smaakpapillen!

Deventer heeft alles wat je van een eigentijdse stad verwacht, zonder dat het de charme en knusheid van het verleden verliest. Deventer staat ook bekend om zijn cultuur, natuur en sport. Deventer is ook een studiestad: momenteel studeren er meer dan 7.500 hbo-studenten en ruim 3.000 mbo-studenten.

Bekijk ook mijn andere kalenders voor 2022. Namelijk de kalender van Amsterdam en Rotterdam. En bekijk mijn nieuwe boek over Deventer: Buitengewoon Deventer: Deventer en Omstreken hier.

Photowalk in Deventer

Ik organiseer ook photowalks waar ik je de mooiste plekken van Deventer laat zien. Meer info is te vinden op: Photowalk Deventer

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…