Uitrusting

Over mijn uitrusting.

Voor sommige is de uitrusting van een fotograaf een van de belangrijkste onderdelen van het vak. Dit noemen ze ook wel GAS of Gear Acquisition Syndrome

Voor anderen is dit weer volledig ondergeschikt aan de principes van het fotograferen. Zelf zweef ik een beetje midden in. Het is niet je gear wat de foto maakt natuurlijk en zou je als fotograaf goede resultaten moeten kunnen bereiken met iedere uitrusting. Toch is je uitrusting voor professionele resultaten ook wel weer belangrijk. Zo stelt een goede kamera je instaat consistente resultaten te bereiken. 

De onderstaande lijst is niet volledig en een indicatie. 

Fotografie uitrusting

Ik heb graag veel pixels om mee te werken, en een goede sensor met hoog dynamisch bereik. Daarom in mijn fotografie kit natuurlijk de Sony A7R3. Ik gebruik veelal Wide-angle en korte telelenzen, dat zie je hier dan ook terug. Een filterset van Formatt Hitech voor lange sluiter beelden. En natuurlijk stabilisators. Grote zware statieven ben ik niet zo van dus ik ben erg blij met mijn Rollei Ci6. Super licht en toch stabiel. 

Bekijk de lijst op Amazon

Videografie uitrusting

Voor Videografie en Timelapses zijn bijna alle Sony cameras wel geschikt, maar de nieuwe A6400 is licht handzaam en een goede middenmotor naar mijn mening. Erg blij dat ik hier een goede deal op heb kunnen maken. Naast de reguliere stabilizers gebruik ik voor events ook een monopod met een Filmkop. Dit is een onbekend merk, maar voldoet prima. Een tas en stap van Peak Design mag natuulijk niet ontbreken. Hun ankersysteem is erg handig en onbreekbaar. In de tas zit een serie variable filters om de Prime lensen met 1.4 brandpunt ook overdag te kunnen benutten. Dan is er natuurlijk nog mijn Asscoon A1 Gimbal en mijn Axis360 timelapse slider. 

Bekijk de lijst op Amazon

Nabewerking

Nabewerken is naast plannen een van de belangrijkste onderdelen van het maken van goede beelden of video. Steeds vaker probeer is weg te blijven van mijn Ryzen7 Desktop. maar dat lukt niet altijd. Maar met Wacom tablet en de Ipad pro 2018 met Apple Pencils kom ik een heel einde om ook mobiel goede beelden te kunne opleveren. Natuurlijk heb je dan nog de Software. Mijn archief en basis edits doe ik altijd met Lightroom Classic van Adobe of Lightroom Mobile. Opschonen en het grotere werk doe ik ik Photoshop en met DXO Color Efex pro en Silver