Interieurfotografie

Interieurfotografie

Interieurfotografie is meer dan beelden van en woning. Met de juiste manier van vastleggen van interieur of ruimte, kan je de gewenste sfeer overbrengen die je wil communiceren voor de ruimte. Dit kan van groot belang zijn voor marketing en presentatie doeleinden. Dit kan op sociale media, de website of print uitingen. Het kan zelfs mooi aan de muur.

Interieurfotografie is meer dan beelden van een woning of Pand

Een interieur is statisch, dus de manier van fotograferen maakt een groot verschil in de sfeer en het gevoel dat gecommuniceerd gaat worden. Is de ruimte weids en goed belicht? Of is deze juist eerder klein en knus? De manier van fotograferen kan dus enorm uitmaken in dit gevoel. Ook de belichting en apparatuur spellen een rol.

Als vormgever en fotograaf weet ik precies hoe ik het beste uit een woning kan halen en weet ik hoe ik een sfeer in 2D over kan brengen. Of het gaat om mooie interieurbeelden van een woning, kantoor of Hotel. Maar ook natuurlijk een sfeerbeeld van een product in een ruimte, ik verzorg graag de foto’s naar je wens. Door de combinatie van mijn inzicht voor vorm en fotografie, weet ik een mooi beeld neer te zetten.

Waarom interieurfotografie?

Wat iedereen wil in interieurfotografie is hetzelfde natuurlijk: Mooie foto’s. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden is het gezegde en dat is ook zo. Daarbij staat altijd voorop dat compositie en belichting moet kloppen. Licht is daarbij de grootste uitdaging. Ruimtes zijn lang niet altijd goed belicht. Kan je uitgaan van aanwezig licht, of buitenlicht?

Al met al zijn er erg veel zaken waar je rekening mee moet houden. Dit is waar het nut van een goede fotograaf al snel duidelijk wordt: zo weet je toch dat de uiteindelijke foto’s bruikbaar zijn en passen bij het doel wat je voor ogen hebt. De keuzes die je tijdens het fotograferen maakt, bepalen ook grotendeels het eindresultaat.

Divers licht

Het kunnen “lezen” van licht is erg belangrijk bij fotografie van een interieur. Zo kan iedere lichtbron weer een eigen lichtkleur (Kelvin) hebben. Als interieurfotograaf is het belangrijk om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken tussen de beschikbare lichtbronnen. Deze kunnen bestaan uit puur natuurlijk licht, het aanwezige kunstlicht (lampen) en/of flitsunits.

De keuze hiervoor wordt gemaakt met het te fotograferen interieur zelf en het aanwezige licht. Is het licht mooi en goed verdeeld over de gehele ruimte? Is de ruimte in te flitsen, of is de ruimte daar te groot voor? Misschien is het mogelijk om daglicht binnen te laten? Of kun je daglicht juist weghalen, bijvoorbeeld door de gordijnen deels dicht te doen? De voordelen van elk van deze verschillende lichttechnieken zal ik door voorbeelden toelichten.

Natuurlijk licht

Vaak is natuurlijk licht van zichzelf al erg mooi. Daar ga ik als fotograaf dan ook als eerste van uit en probeer ik daar, waar mogelijk, zoveel mogelijk mee te werken. Dit soort licht wil je natuurlijk ook mooi op de foto hebben. Hierbij komen de kleuren er het natuurgetrouwst en kleurigst uit. Dit is wat we willen natuurlijk.

Het is tegenwoordig zeer belangrijk om iets visueel te maken. Dit kun je in het geval van woningen en interieur zeer goed doen door middel van interieurfotografie. Door deze vorm van fotografie wordt er niet alleen een weergave van een ruimte of meubelstuk gegeven, maar wordt ook het gevoel van de ruimte en het interieur wordt overgebracht. Het is mijn passie om een ruimte en interieur op de juiste manier vast te leggen op beeld. Wil je met mij samenwerken? Neem dan direct contact met me op.

 

 

Interieurfotografie & stijl

Wil je mooie interieurfoto’s laten maken? Bijvoorbeeld voor een website, sociale media of in een magazine ? We komen er samen wel uit. Door mijn werk als vormgever weet ik hoe ik je woning, kamer, kantoor of product er op zijn best uit kan laten zien. Op deze manier breng ik de ruimte op een levendige manier in beeld, waardoor de kijker de sfeer echt kan proeven.

interieurfotografie - Foto van Huisvermeer Grand boutique
Foto van interieur van Huisvermeer - Hotel Kamer
Foto van interieur van Huisvermeer - Hotel Kamer

Hoe kunnen we Interieurfotografie samen inzetten ?

Neem contact opPrijzen