Stadsfotografie

Stadsfotografie is het type fotografie die we allemaal weleens doen. Of je nu in je eigen stad of dorp weleens foto’s maakt, of dat je een dagje weg gaat naar een andere stad tot zelfs op vakantie, veel fotografen leggen de stedelijke omgeving vast. Maar wat houdt dit eigenlijk in, stadsfotografie. Stadsfotografie heb je in verschillende vormen, zoals hierboven omschreven een dagje weg of op vakantie, maar ook kun je je eigen omgeving goed maandelijks vastleggen. 
 
Voor mij is stadsfotografie dan ook het type fotografie wat ik het meeste doe. Nieuwe wijken, andere seizoenen een hogere of lagere waterstand. Allemaal zijn het momenten voor mij om de stad vast te leggen. Er is altijd wel iets nieuws te zien. Voor mij is het dan ook ideaal dat ik enkele beeldbanken voor de overheid en klanten mag vullen. En natuurlijk zet ik ze beelden in voor marketing doeleinden voor andere ondernemers en mijn eigen producten. 

Stadsfotografie Amsterdam vanuit de lucht

DE STAD ALS BEELD

Het beeld van een stad wordt bepaald door een herkenbaar stadsaanzicht; van de skyline van Rotterdam tot de Eiffeltoren in Parijs. Het karakter van de stad spreekt uit een goed stadsaanzicht. Ik zie het fotograferen van stadsaanzichten, met hun kenmerkende beelden en architectuur, als het stedelijke vervanging van landschapsfotografie.

Het fotograferen van stadsaanzichten is intrigerend; het zijn toch niet alleen de gebouwen en de architectuur die het karakter van een stad bepalen, maar ook de inwoners. En ieder uur van de dag geeft een stad weer een andere aanblik. Verlaten straten in de vroege ochtend, drukke wegen en gehaaste gezichten in de spits, de warmte van de ondergaande zon en de eenzaamheid van een verlaten stad in de nacht. Ik fotograaf zelf het liefst in het blauwe uur, als het zonlicht verdwijnt en het eerste kunstmatige licht zich aan de horizon laat zien. Het intense blauw van het licht, dat het blauwe uur zijn naam geeft, vormt een sfeervolle en serene achtergrond voor de aanblik van de Stad. 

 

Stadsfotografie Foto van Hotel Finch in Deventer tijdens het blauwe uurtje

FOTOGRAAF DEVENTER

Ik ben als fotograaf gevestigd in Deventer; een prachtige historische stad, omgeven door de vrije natuur. Ik ben dan ook regelmatig in de omgeving te vinden om mijn collectie prints [link naar prints!] uit te breiden. Het resultaat van mijn liefde voor fotografie en de stad Deventer is de ‘kalender van Deventer’  met 12 unieke foto’s en stadsaanzichten van Deventer en de omgeving.

PRINTS: STADSFOTOGRAFIE ALS DECORATIEVE PRINT

Ik bied mijn collectie stadsaanzichten ook aan in de vorm van decoratieve prints en stockbeelden voor websites en brochures. Neem gerust contact op voor meer informatie en maatwerk.

Stadsfotografie  Theater Mimik in Deventer

 

Stadsfotografie  Foto van het aangezicht van Rotterdam

TIMELAPSE-VIDEO

Evenementen kenmerken zich door een dynamiek, die soms lastig in een foto te vangen is. Ik bied daarom ook timelapse-video’s aan; een eenvoudige en dynamische manier om evenementen in beeld te brengen. Timelapse-video’s zijn overigens niet alleen geschikt voor het vastleggen van evenementen, maar ook een mooi alternatief voor een bedrijfsvideo. Ik combineer – indien gewenst – eventfotografie met het maken van een timelapse-video.