Fotograaf Overijssel

Als Stads, architectuur en landschap fotograaf ben ik inzetbaar in de hele regio Overijssel. Daarnaast ben ik natuurlijk inzetbaar voor Interieurfotografie en evenementen. Mijn uitrusting is compact en veelzijdig en voor veel doeleinden inzetbaar. Ik ben ook bekend met meerdere steden in de regio.

Zo heb ik voor Zwolle al bezig met een boek over de mooie locaties van de stad en heb ik een kalender serie met beelden uit de regio. Overijssel is namelijk voorzien van prachtige natuurgebieden en intrigerende steden.

Foto van Zwolle en het Centraal NS station van Zwolle

FOTOGRAAF OVERIJSSEL

Doordat ik een mobiele studio heb ben ik is het mogelijk om overal foto’s te maken als fotograaf in Overijssel. Vanuit Deventer ben ik werkzaam in heel Overijssel. Buiten Deventer ben ik ook werkzaam in Zwolle, maar ook in Enschede, Hengelo en Zwolle.

Ik ben inzetbaar voor oa:

  • Stadsfotografie
  • Plaats gebondenfotografie
  • Architectuurfotografie
  • Evenement fotografie / Event fotografie
  • Interieurfotografie

Foto van de Spoorbrug in Deventer met bankje tijdens de zonsondergang

Overijssel, noordoosten (provincie), noordoosten van Nederland. Het strekt zich noordwaarts uit “voorbij de IJssel” (een zijtak van de Rijn) van de provincies Gelderland tot Drenthe en Friesland en ligt tussen Duitsland (oost) en de provincie Flevoland (west). De provincie wordt ontwaterd door de rivieren IJssel, Vecht, Zwarte Water en Regge en door Twente, Overijssel en tal van kleinere kanalen. De hoofdstad is Zwolle.

Eerst bekend als de heerschappij van Oversticht, onderdeel van het seculiere domein van de bisschoppen van Utrecht, werd het in 1527 verkocht aan Karel V en opgenomen in de Nederlandse heerschappij van de Habsburgers. Overijssel was een van de zeven oorspronkelijke Verenigde Nederlanden. In de Middeleeuwen behoorden de Hanzesteden – Kampen, Deventer en Zwolle – tot de belangrijkste van Nederland, tot de opkomst van Amsterdam rond 1500.

Het grootste deel van Overijssel is een gevarieerde gletsjerdelta met zandgrond en lage heuvels die oorspronkelijk bedekt waren met heide, bosgebieden en vochtige moerassige weilanden. Hooggelegen heidevelden strekten zich ooit uit naar het noordoosten. Het grotendeels kustgebied ten noorden van Zwolle bestaat uit laag veen, deels bedekt met klei. Dit noordwestelijke deel is grasland dat de vee- en melkveehouderij ondersteunt; in de zandgebieden is er zowel melkveehouderij als gemengde landbouw. De centrale wijk Salland heeft boomgaarden.

De provincie is sterk geïndustrialiseerd. Het Twentse stadsdeel in het zuidwesten, waar het spinnen, weven en bleken van katoen in de 19e eeuw op de voorgrond kwam, is een van de belangrijkste centra van de Nederlandse textielindustrie. De belangrijkste centra zijn Enschede, Almelo, Hengelo en Oldenzaal. Andere belangrijke industriële centra zijn Deventer, Kampen en Zwolle.

Foto van Deventer en de welle vanaf de WIlhelminabrug tijdens de blauwe uur