Architectuurfotografie

Goede en unieke foto’s van het ontwerp van een gebouw tonen de vakmanschap van de Architect. Dit is dan ook de kracht van architectuurfotografie. Doordachte composities en perfecte balans in het licht zorgen ervoor dat de ruimtelijke beleving van architectuur optimaal in beeld komt. Als professioneel architectuurfotograaf ben ik gespecialiseerd in het fotograferen van gebouwen en interieurfotografie. Mijn foto’s hebben vaak een uniek en sfeervol karakter. Dit komt door de tijd en dag dat ze zijn gefotografeerd, maar ook door het inzetten van de volledige dynamiek van mijn camera. En natuurlijk de nabewerking. Zorgvuldige nabewerking van de beelden is dan ook essentieel; een goede architectuurfotograaf is bekend met alle daarvoor benodigde technieken.

 

 

Waarom architectuurfotografie voor je brand of onderneming inzetten? 

Interieurfotografie is geschikt als beeld materiaal op websites. 
Interieurfotografie is geweldig voor Sociale media
Interieurfotografie geeft een impressie op Google Maps aan je klant
Als beeldmateriaal voor flyers, folders en brochures is interieurfotografie ook erg geschikt.

  Meer weten? Neem contact met mij op

  architectuur fotografie in Amsterdam

  Architectuur aan het Museumplein in Amsterdam

  ARCHITECTUURFOTOGRAFIE VOOR WIE?

  Een fotograaf van Architectuur werkt natuurlijk niet alleen maar voor architectenbureaus, bouwbedrijven en interieurontwerpers. Maar ook voor bouwbedrijven of Marketingbureaus. Architectuur en interieurfoto’s (zie interieurpagina) zijn perfect in worden gezet voor marketing doeleinden. Maar ook voor sfeerbeelden en op sociale media. En vergeet vooral de aanblik van een locatie op Google Maps niet. Zo heb ik in de loop van de jaren ook gewerkt voor recreatiebedrijven, communicatiebedrijven, grote toeleveranciers van materialen en marketingbureaus.


  WAAROM EEN ARCHITECTUUR FOTOGRAAF INHUREN?

  Een architectuurfotograaf is niet iemand die alleen mooie foto’s schiet. Een professioneel fotograaf is full-time ondernemer. Vaak zijn professionele fotografen dan ook duizendpoten. Zo begrijpen zij als geen ander hoe belangrijk het is dat je goed zaken doet met je klanten. Denk aan het nakomen van afspraken en het managen van verwachtingen. Denk ook aan het meedenken met verschillende oplossingen door het inzettend van een professioneel netwerk of het voorstellen van alternatieve en/of creatieve oplossingen. Stilstand is achteruitgang, dat snapt de fotograaf anno nu maar al te goed.

  mooie authentieke gevels in Amsterdam

  Authentieke gevels van Amsterdam als Architectuurbeeld

  ARCHITECTUURFOTOGRAAF VOOR BEDRIJVEN

  Bedrijven, hotels en restaurants besteden veel aandacht aan het ontwerp en de inrichting. Architectuur en inrichting creëren sfeer en geven een gebouw een uniek karakter. Het is vaak de eerste aanblik die het beeld bepaald. En het is tegenwoordig ondenkbaar dat klanten, bezoekers en toekomstige werknemers eerst online een blik werpen. Ik help bedrijven en ondernemers om ook online een goede eerste indruk achter te laten door de sfeer en het karakter met behulp van architectuurfotografie in beeld te brengen.

  Kubus woningen in Rotterdam zijn ook voorbeelden van goede architectuurKubus woningen in Rotterdam zijn ook voorbeelden van goede architectuur

  WAT KOST ARCHITECTUURFOTOGRAFIE? 

  Ik hou zelf van het aanbieden van een eerlijke en overzichtelijke prijs. Voor Architectuurfotografie heb ik dan ook een pakket ingericht. Deze bestaat uit 2 onderdelen. 

  Deel 1 is de fotografie op locaties zelf. Hiervoor reken in 375 euro per dagdeel. Reiskosten binnen Nederland zijn hierbij inbegrepen. Tijdens deze sessie verwacht ik minimaal met 10 mooie en unieke architectuurfoto’s van de locatie te komen. 

  Deel 2 is de nabewerking. De nabewerking bij architectuurfotografie is erg belangrijk voor het resultaat. Maar ook erg bewerkelijk. Na de eerste sessie zal ik dan ook een impressie aanleveren van de beelden. Hieruit kan je dan een selectie maken welke beelden volledig moeten worden nabewerkt. Per beeld reken ik nog eens 15 euro. Het meeste werk zit namelijk in de nabewerking. Natuurlijk kan in overleg hier een korting op komen als er meerdere beelden worden geselecteerd. 

  Hieronder een aantal voorbeelden van Architectuur voor Brands en ondernemingen

  Voorbeeld 1 – Huis Vermeer: 

  Huisvermeer is een Grand-hotel in Deventer. Ik heb in opdracht een aantal beelden genomen van hun monumentale pand.

  Architectuurfotografie huis vermeer deventer
  Architectuurfotografie huis vermeer deventer
  Architectuurfotografie huis vermeer deventer

  Architectuurfotografie voorbeeld 2 – Theater MIMIK: 

  MIMIK is een filmhuis en horeca onderneming in Deventer. Samen met hun heb ik een aantal beelden van dit moderne pand aan de IJssel genomen.

  Interieurfotografie Mimik
  Interieurfotografie Mimik
  Interieurfotografie in mimim

  Architectuurfotografie voorbeeld 3 – Hotel Finch: 

  Hotel Finch is een hotel en bar op een unieke locatie in Deventer. Samen met hun heb ik een serie beelden gemaakt van hun recent verbouwde pand. 

  Interieurfotografie Hotel finch
  Interieurfotografie hotel finch
  Interieurfotografie Hotel finch