foto’s van verbazingwekkend Milaan (Milan)

Milaan is financieel de eerste belangrijkste stad van Italië. Het heeft de meest dichtbevolkte stad van het land, maar ligt in het centrum van het grootste stedelijke en grootstedelijke gebied van Italië. Hoewel ze ten onrechte niet zo mooi worden beschouwd als sommige Italiaanse steden, die gedeeltelijk zijn verwoest door bombardementen uit de Tweede Wereldoorlog, heeft de stad zichzelf herbouwd tot een bloeiende kosmopolitische zakenhoofdstad. Wat Milaan in wezen interessant maakt vergeleken met andere plaatsen, is voor een toerist dat de stad echt meer draait om de levensstijl van wereldse genoegens: een paradijs voor winkelen, voetbal, opera en nachtleven. Milaan blijft de marktplaats voor Italiaanse mode – modefanaten, supermodellen en internationale paparazzi komen twee keer per jaar naar de stad voor de lente- en herfst beurzen. Laat u niet misleiden door het moderne aspect van de stad, want het is een van de oudste steden van Europa met meer dan 26 nee aan geschiedenis en erfgoed!

Milaan staat bekend om zijn rijkdom aan historische en moderne bezienswaardigheden – de Duomo, een van de grootste en mooiste gotische kathedralen ter wereld, La Scala, een van de best gevestigde operahuizen ter wereld, de Galleria Vittorio Emanuele, een oud en glamoureus winkelgalerij met galerijen, de Brera-kunstgalerie, met enkele van de beste artistieke werken in Europa, de Pirelli-toren, een majestueus voorbeeld van de modernistische Italiaanse architectuur uit de jaren 60, de San Siro, een enorm en beroemd stadion, of het Castello Sforzesco, een groots middeleeuws kasteel en de Santa Maria delle Grazie-basiliek, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met een van ‘s werelds beroemdste schilderijen: Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. Als u van plan bent om het te bezoeken, reserveer dan online een kaartje, want het is al enkele maanden uitverkocht.

Milan, afhankelijk van hoe je de stad wilt verkennen, is het hele jaar door een lonend bezoek. Houd er rekening mee dat de meeste plaatsen, inclusief toeristische bestemmingen en musea, op maandag gesloten zijn.In de herfst is het weer warm / koel, en in latere maanden kan het behoorlijk regenachtig en mistig zijn. In deze tijd van het jaar heeft de stadsbewoner het erg druk met werk, dus de enige mensen die je waarschijnlijk zult zien ronddwalen, zijn toeristen. Alle grote locaties en winkels zijn open, aangezien dit het actieve deel van het jaar is.In de lente is het weer vergelijkbaar met dat van de herfst. Mensen gaan weer aan het werk en de sfeer wordt rustiger, maar toch serieuzer in tegenstelling tot die van de winter. Parken worden leuk om te bezoeken, terwijl bomen bloeien. De stad is ook heel leuk om te bezoeken met carnaval, waar mensen zich verkleden en feestvieren, en tijdens Pasen, waar speciale diensten worden gehouden en enkele speciale evenementen.

In de zomer kan Milan extreem heet en vochtig worden, met hier en daar een heftige regenbui. Terwijl in juli, afgezien van het weer, de meeste winkels open blijven, in augustus, omdat veel lokale bewoners op vakantie gaan om hun zomervakantie op te nemen, worden veel bedrijven en locaties gesloten (met de mededeling Chiuso per ferie, of gesloten voor vakantie). De stad kan behoorlijk leeg worden als er af en toe een toerist rondloopt, en met een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden die zijn gesloten. Hoewel het niet de beste tijd is om te winkelen en het weer niet altijd even prettig is, is het goed als je zelf van de stad wilt genieten als het rustig is, en misschien wat rond wilt slenteren, nippend aan de vreemde open bar of aan een ijs, of wandelen in een stil park. Dit is de afgelopen jaren begonnen te veranderen, en hoewel veel bedrijven in augustus nog steeds een week of twee gesloten zijn, blijven veel grotere nu open.

Over de Foto's van Milan

Hier onder heb ik een galerie met een selectie gemaakt van mijn foto’s en beelden van Milaan. Wil je een foto van Milan op deze pagina stuur mij dan een mail. Deze zijn allemaal verkrijgbaar als print, inzetbaar als bedrijfsaankleding of marketing doeleinden voor online en offline gebruik. Wil je meer informatie stuur mij dan een mail op: info@bartros.nl of een DM op mijn instagram kanaal.

Het Plein van Milan met het Duomo

Foto van Amsterdam genomen van de Amsterdam Lookout.

Alle  foto’s van MIlaan