Foto’s van Valencia

Valencia is een charmante oude stad en de hoofdstad van het oude koninkrijk van de provincie Valencia in Spanje dat zeker een bezoek waard is. Het is de derde Spaanse stad in termen van belang en bevolking, en de 15e in de Europese Unie, met 810.064 Quan in de stad zelf en 1.832.270 in het groot-stedelijk gebied. Het ligt aan de Middellandse Zee, ongeveer vier uur ten zuiden van Barcelona en drie uur ten oosten van Madrid. Valencia is beroemd om zijn Fallas Festival in maart, omdat het de geboorteplaats is van paella, omdat het gastheer is van de “2007 & 2010 America’s Cup”, en om het enorme architectonische project van Santiago Calatrava genaamd The City of Arts and Sciences.

 

De rivier Turia liep door het centrum van de stad, maar werd een tijdje terug omgeleid en vervangen door een prachtig park, de Jardines del Turia, het grootste openbare park van Spanje. Dit is een erg leuke plek om op een zonnige dag je vrije tijd in de stad door te brengen. De stad staat vol met sinaasappelbomen en vanaf december kunnen sinaasappels letterlijk van de bomen worden geplukt. De smaak is niet goed en daarom is het geen goed idee om te leven van gratis sinaasappels langs de bomen langs de weg van Valencia. Valencia was de hoofdstad van Rodrigo Diaz de Bivar, liefkozend El Cid of El Cid Campeador genoemd. Zijn standbeeld te paard staat in het hart van de stad, vlak bij het metrostation Plaza Espanya.

De officiële talen van Valencia zijn Valenciaans / Catalaans en Spaans. In de hoofdstad van Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, spreken niet veel mensen Valenciaans en voelen ze zich niet beledigd als ze in het Spaans worden aangesproken. Buiten de hoofdstad heeft Valencia echter vaak de voorkeur. Net als in Barcelona helpt het bij Catalaans om gevoelig te zijn voor deze taaldynamiek. De taalkwestie is echter niet zo controversieel als in Barcelona en de meeste mensen in Valencia spreken Spaans als hun eerste en meest voorkomende enige taal. Je hebt een aantal Spaanse taalscholen in Valencia, bijvoorbeeld “Lingua Valencia”. De Engelse spreekvaardigheid van de lokale bevolking kan wisselvallig zijn. Bijna niemand ouder dan 35 spreekt Engels, en de meesten zouden er natuurlijk de voorkeur aan geven om eerst in het Spaans of Valenciaans te worden aangesproken. Frans kan door sommigen worden gesproken of begrepen.

Het huren van een fiets is een steeds populairdere manier voor bezoekers om deze in wezen vlakke stad te verkennen. Verlichting ‘s nachts en reflecterende kleding zijn verplicht, helm wordt alleen aanbevolen. Rijden door de stoep is ook verboden en fietspaden komen niet vaak voor, dit kan fietsen in Valencia niet aan te raden als je niet gewend bent om met stadsverkeer om te gaan. Bestuurders zijn meestal onaardig tegen fietsers. Je kunt ervoor kiezen om Valencia op eigen gelegenheid te ontdekken door een fiets te huren, maar als je meer wilt weten over de cultuur en geschiedenis van Valencia, is een fietstocht een goede optie. Diverse fietstour bedrijven bieden de mogelijkheid om te gaan fietsen met een gids die alles weet van Valencia. Binnen een paar uur maak je kennis met de prachtige stad Valencia.

 

Over de afbeeldingen van Valencia: Hier onder heb ik een galerie met een selectie gemaakt van mijn foto’s en beelden van Valencia. Wil je een foto van Valencia op deze pagina stuur mij dan een mail. Deze zijn allemaal verkrijgbaar als print, inzetbaar als bedrijfsaankleding of marketing doeleinden voor online en offline gebruik. Wil je meer informatie stuur mij dan een mail op: info@bartros.nl of een DM op mijn instagram kanaal. 

 

Over de Foto's van Valencia

Hier onder heb ik een galerie met een selectie gemaakt van mijn foto’s en beelden van Valencia. Wil je een foto van Valencia op deze pagina stuur mij dan een mail. Deze zijn allemaal verkrijgbaar als print, inzetbaar als bedrijfsaankleding of marketing doeleinden voor online en offline gebruik. Wil je meer informatie stuur mij dan een mail op: info@bartros.nl of een DM op mijn instagram kanaal. 

De Basilisk van Valencia genomen in het blauwe uur