E-mail: info@bartros.nl

Waar bent u naar opzoek?

None

Apeldoorn

Project - Foto's van Apeldoorn

Zwanen voor het potlood in apeldoorn

Apeldoorn is een dorp in het Oosten van Nederland. Apeldoorn heeft vele mooie lange lanen en natuurlijk is het ook nog de basis van de Apenheul. Voor mij is Apeldoorn om de hoek dus ik ga graag fotograferen om foto’s van Apeldoorn te maken.De oudst bekende verwijzing naar Apeldoorn, toen nog Appoldro geheten, dateert uit de 8e eeuw. De nederzetting is ontstaan ​​op het punt waar de oude weg van Amersfoort naar Deventer die van Arnhem naar Zwolle kruiste. Een kaart uit 1740 duyte ernaar als Appeldoorn.

Dichtbij is de favoriete buitenplaats van de koninklijke familie van Nederland genaamd het paleis het Nieuwe Loo (nu Het Loo). Het was oorspronkelijk een jachtslot van de hertogen van Gelderland, maar in zijn huidige vorm dateert voornamelijk uit de tijd van de toenmalige stadhouder Willem III van Engeland De jongere zus van prinses Beatrix, prinses Margriet, woont samen met haar man Pieter van Vollenhoven vlakbij paleis Het Loo.Apeldoorn was een relatief onbeduidende plaats tot de grote bouwprojecten van de 19e eeuw en die van de periode na de Tweede Wereldoorlog.De protestantse kerk werd gerestaureerd na een brand in 1890. De rooms-katholieke Mariakerk is een rijksmonument.

Boot voor het potlood in Apeldoorn

Apeldoorn heeft grote papierfabrieken, veel kantoren, een ziekenhuis en verpleeghuizen. Met meer dan 95.000 mensen werkzaam bij de overheid is Apeldoorn een van de belangrijkste arbeidsbureaus van Oost-Nederland. Apeldoorn heeft ook een aantal belangrijke onderwijsinstellingen, zoals de Saxion Hogeschool, de Wittenborg Hogeschool, de Nederlandse Politieacademie en de Theologische Universiteit Apeldoorn.

Door de ligging is Apeldoorn ideaal gelegen voor logistieke en distributiebedrijven. Naast Apeldoorn is een kruispunt van twee hoofdsnelwegen in Nederland. Er is de A1, die van Amsterdam in het Westen naar de Duitse grens gaat, vanwaar je richting Hannover en Berlijn gaat. Dan heb je ook de A50, die je van het noorden van het land naar het zuiden brengt.In 2008 de grootste papierfabriek van wat er nog over was van “Van Gelder Papier” nadat reorganisaties failliet gingen, in 1996 verwoestte een verwoestende brand de restanten van het laatste deel van de oorspronkelijke fabriek, andere delen van de productiefaciliteit die overbleven zijn nu in gebruik als productiefaciliteit door AFP Owens Corning Veil Netherlands B.V. Op het gehele industrieterrein dat nu bekend staat als “Van Gelder Park” bevindt zich nu ook een lokaal hoofdkantoor van de Rabobank en het huisvest ook de belangrijkste politie- en brandweerkantoren en enkele andere lokale bedrijven zoals Futurumshop sportartikelen, Akos engineering, Monuta begrafenis services en Werklust ladingheffers.

Laat u bij een bezoek aan het stadscentrum verrassen door de bijzondere mix van restaurants en cafés, kunst, cultuur, bekende winkelketens en lokale speciaalzaken. Het compacte winkelgebied is best aantrekkelijk met diverse pleintjes en zijstraatjes, waar je ook de meeste restaurants vindt. In het centrum zijn ook de Oranjerie, een groot overdekt winkelcentrum en het CODA museum te vinden en elke zaterdag is er een grote markt op het marktplein. Het centrum van de stad is een dag vol winkelplezier of een gezellige avond!

Apeldoorn ligt op de grens van het bekende natuurgebied De Hoge Veluwe. Met de gratis witte fietsen kunt u gemakkelijk de prachtige natuur verkennen terwijl u naar het Kröller-Müller Museum fietst, dat bekend staat om de op een na grootste Van Gogh-collectie ter wereld. Apeldoorn is waarschijnlijk het best bekend om zijn voormalig koninklijk paleis, dat is omgebouwd tot rijksmuseum: Paleis Het Loo. Het paleis wordt momenteel gerenoveerd en gaat medio 2021 weer open voor het publiek. Apeldoorn is ook de perfecte plek om met kinderen te bezoeken, want kinderpretpark Julianatoren en kinderparadijs Malkenschoten zijn een echte aanrader. Apenheul, met 35 verschillende soorten apen, is een must-see, waar meer dan de helft van de dieren vrij rondloopt!

Meer foto's van Apeldoorn