Foto’s van Keulen (koln)

Keulen is de grootste stad van de dichtstbevolkte deelstaat van Duitsland in Nordrhein-Westfalen en de vierde meest bevolkte stad van Duitsland. Met 3,6 miljoen mensen in de stedelijke regio en 1,1 miljoen mensen in de stad zelf, is Keulen de grootste stad aan de rivier de Rijn en ook de dichtstbevolkte stad van zowel de Metropoolregio Rijn-Ruhr als het Rijnland. Keulen, gecentreerd op de linkeroever van de Rijn, ligt ongeveer 35 kilometer (22 mijl) ten noordoosten van de deelstaathoofdstad Düsseldorf van NRW en 25 kilometer (16 mijl) ten noordwesten van Bonn. Voor fotografie heeft Keulen alles. Oude gebouwen, mooie straten en historie. En een prachtig uitkijk punt over de stad. 

De middeleeuwse katholieke Dom van Keulen van de stad is een erkend herkenningspunt en een van de meest bezochte bezienswaardigheden en bedevaartsoorden in Europa. Er zijn veel instellingen voor hoger onderwijs in de stad, met name de Universiteit van Keulen, een van Europa’s oudste en grootste universiteiten, [2] de Technische Universiteit van Keulen, de grootste hogeschool van Duitsland; en de Duitse Sportuniversiteit Keulen. Het herbergt drie wetenschappelijke Max Planck-instituut en is een belangrijk onderzoekscentrum voor de lucht- en ruimtevaartindustrie, met het Duitse lucht- en ruimtevaartcentrum en het hoofdkantoor van het Europese astronautencentrum. Het heeft ook een belangrijke chemische en auto-industrie. Keulen Bonn Airport is een regionaal knooppunt, de belangrijkste luchthaven voor de regio is Düsseldorf Airport.

Keulen werd in de 1e eeuw na Christus gesticht en gesticht in Germaans Uniegrondgebied als de Romeinse Colonia Agrippina, dus de naam. “Keulen”, de Franse versie van de naam van de stad, is ook in het Engels standaard geworden. Keulen voldeed als de hoofdstad van de Romeinse provincie Germania Inferior en als het hoofdkwartier van het Romeinse leger in de regio totdat het in 462 door de Franken werd bezet. Tijdens de middeleeuwen bloeide de stad op als een van de belangrijkste handelsroutes. Tussen Oost- en West-Europa. Keulen was een vrije keizerlijke stad van het Heilige Roomse Rijk en een van de belangrijkste leden van de Hanze. Het was een van de grootste Europese steden in de middeleeuwen en de renaissance.

Vooraan afgaande aan de Tweede Wereldoorlog had de stad bezettingen ondergaan door de Fransen en de Britten, en maakte sinds 1815 deel uit van Pruisen. Keulen was een van de zwaarst gebombardeerde steden in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. II. Het bombardement verminderde de bevolking met 95%, voornamelijk als gevolg van evacuatie, en verwoestte bijna het hele millennia-oude stadscentrum. Met het herstel van alleen belangrijke historische monumenten zoals stadspoorten en, heeft de naoorlogse wederopbouw geleid tot een zeer gemengd stadsbeeld.

Keulen is een belangrijk cultureel centrum voor het Rijnland; het herbergt meer dan 30 musea en honderden galerijen. Tentoonstellingen variëren van lokale oude Romeinse archeologische vindplaatsen tot hedendaagse grafische afbeeldingen en beeldhouwwerken. De handelsbeurs van Keulen biedt onderdak aan een aantal beurzen, zoals Art Cologne, imm Cologne, Photokina en Gamescom, een toonaangevende beurs voor videogames.

Ondanks de status van Keulen als de grootste stad in de regio, werd het nabijgelegen Düsseldorf gekozen als de politieke hoofdstad van de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Omdat Bonn werd gekozen als de voorlopige federale hoofdstad (provisorische Bundeshauptstadt) en zetel van de regering van de Bondsrepubliek Duitsland, profiteerde Keulen ervan door te worden ingeklemd tussen twee belangrijke politieke centra. De stad werd- en is nog steeds – de thuisbasis van een aantal federale agentschappen en organisaties. Na de hereniging in 1990 werd Berlijn de hoofdstad van Duitsland.

In 1945 noemde architect en stedenbouwkundige Rudolf Schwarz Keulen de “grootste puinhoop ter wereld”. Schwarz ontwierp het masterplan voor de wederopbouw in 1947 dat de aanleg van verschillende nieuwe verkeersaders door het stadscentrum omvatte, met name de Noord-Zuid-Drive. In het masterplan werd rekening gehouden met het feit dat er zelfs kort na de oorlog een grote toename van het autoverkeer zou kunnen zijn. Plannen voor nieuwe wegen waren al tot op zekere hoogte ontwikkeld onder het nazi-bestuur, maar de daadwerkelijke aanleg werd gemakkelijker toen het grootste deel van het stadscentrum in puin lag.

Over de afbeeldingen van Keulen

Hier onder heb ik een galerie met een selectie gemaakt van mijn foto’s en beelden van Keulen. Wil je een foto van Keulen op deze pagina stuur mij dan een mail. Deze zijn allemaal verkrijgbaar als print, inzetbaar als bedrijfsaankleding of marketing doeleinden voor online en offline gebruik. Wil je meer informatie stuur mij dan een mail op: info@bartros.nl of een DM op mijn instagram kanaal. 

Aangezicht van Keulen (koln).

De Dom van Keulen Koln en de Hohenzollernbrücke

Alle  foto’s van Keulen