Foto’s van Parijs

Parijs is de hoofdstad en meest dichtbevolkte stad van Frankrijk, met een geschatte bevolking van 2.175.601 inwoners vanaf 2018, in een gebied van meer dan 105 vierkante kilometer Sinds de 17e eeuw is de stad een van Europa’s belangrijkste centra van financiën, diplomatie, handel, mode, gastronomie, wetenschap en kunst. De stad Parijs is het centrum en de zetel van de regering van Île-de-France. De stad is uiterst geschikt voor fotografie. En zal dan niet alleen een genot van herkenning zijn voor fotografen, maar is ook een regio met veel moderne, historische plekken met een sterke relatie tot de fotografie zelf. 

De stad is een belangrijk spoorweg-, snelweg- en lucht vervoersknooppunt dat wordt bediend door twee internationale luchthavens. Het metrosysteem van de stad, de Parijse metro, werd geopend in 1900 en bedient dagelijks 5,23 miljoen passagiers, het is het op een na drukste metrosysteem in Europa na de metro van Moskou. Gare du Nord is het 24e drukste treinstation ter wereld, maar het eerste buiten Japan, met 262 miljoen passagiers in 2015. Het is vooral bekend om zijn musea en architectonische monumenten: het Louvre was in 2019 het meest bezochte kunstmuseum ter wereld, met 9,6 miljoen bezoekers. Het aantal bezoekers kelderde echter met 72 procent tot 2,7 miljoen bezoekers in 2020, als gevolg van het COVID-19-virus en de daling van het aantal buitenlandse bezoekers. Het Musée Dorsey, Musée Marmotten Monet en Musée de orangerie staan ​​bekend om hun collecties Franse impressionistische kunst. Het Centre Musée National d’Art Moderne in Pompidou heeft de grootste collectie moderne en hedendaagse kunst in Europa. Het Musée Rodin en Musee Picasso stellen de werken vertoon van twee bekende Parijzenaars. De historische wijk langs de Seine in het stadscentrum is uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed, en populaire bezienswaardigheden daar waren onder meer de kathedraal van Notre Dame de Paris op het Île de la Cité, die nu wegens renovatie gesloten is na de brand van 15 april 2019. Andere populaire toeristische trekpleisters zijn onder meer de gotische koninklijke kapel van Sainte-Chapelle, ook op het Île de la Cité; de Eiffeltoren, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs; het Grand Palais en Petit Palais, gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1900; de Arc de Triomphe op de Champs-Élysées en de Basiliek van Sacré-Coeur op de heuvel van Montmartre.De stand ontving in 2019 38 miljoen bezoekers, gemeten naar hotelovernachtingen, met het grootste aantal buitenlandse bezoekers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en China. Het werd gerangschikt als de op een na meest bezochte reisbestemming ter wereld in 2019, na Bangkok en net voor Londen. [18] De voetbalclub Paris Saint-Germain en de rugbyclub Stade Français zijn gevestigd in Parijs. Het Stade de France met 80.000 zitplaatsen, gebouwd voor de FIFA Wereldbeker van 1998, ligt net ten noorden van Parijs, in de buurt van Saint-Denis. Parijs organiseert het jaarlijkse French Open Grand Slam-tennistoernooi op de rode klei van Roland Garros. De stad was gastheer van de Olympische Spelen in 1900, 1924 en zal gastheer zijn van de Olympische Zomerspelen van 2024. De FIFA World Cups van 1938 en 1998, de Rugby World Cup 2007 en de UEFA European Championships van 1960, 1984 en 2016 werden ook in de stad gehouden. Elk jaar in juli eindigt de wielerwedstrijd van de Tour de France op de Avenue des Champs-Élysées in Parijs.

Over de Foto's van Parijs

Hier onder heb ik een galerie met een selectie gemaakt van mijn foto’s en beelden van Parijs. Wil je een foto van Parijs op deze pagina stuur mij dan een mail. Deze zijn allemaal verkrijgbaar als print, inzetbaar als bedrijfsaankleding of marketing doeleinden voor online en offline gebruik. Wil je meer informatie stuur mij dan een mail op: info@bartros.nl of een DM op mijn instagram kanaal. 

De Pyramide voor het Louvre in Parijs

Piramide van het Louvre en het Louvre in Parijs een prachtige fotografie bestemming

Alle  foto’s van Parijs