Selecteer een pagina

Profiel fotografie

Portretfotografie en profielfotografie

Portretfotografie draait niet alleen om het weergeven van de fysieke persoon, maar ook om het weergeven van karakter en persoonlijkheid. Profielfotografie is gericht op het maken van een goede profielfoto, bijvoorbeeld voor gebruik op LinkedIn.

Portretfotografie

Portretfotografie en profielfotografie worden vaak gezien als synoniemen, maar zijn verschillende disciplines binnen de fotografie. Het belangrijkste verschil is het gebruik van de foto. Portretten worden vaak gemaakt ter ere van speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld een jubileum, huwelijk, feest of afstuderen. Als herinnering worden portretfoto’s vaak ingelijst of verwerkt in een foto-album. Portretten bieden dan ook meer creatieve vrijheid en ook letterlijk meer ruimte. Profielfoto’s, die worden gebruikt op social media, zijn gebonden aan een specifiek doel en vaste afmetingen.

Profielfotografie

Profielfotografie wordt vaak ingezet voor gebruik op LinkedIn. Het is immers een belangrijk onderdeel van de persoonlijke presentatie van sollicitanten en (kleine) ondernemers. Profielfotografie biedt misschien minder creatieve vrijheid dan portretfotografie, maar ik geloof in de kracht van het tonen van persoonlijkheid en karakter. Ook in profielfotografie. Persoonlijkheid en karakter maken immers ook in een professionele profielfoto het verschil. Ik zoek in mijn werk dan ook naar de balans tussen persoonlijkheid en professionaliteit.

Zakelijke portretfotografie

Zakelijke portretfotografie wordt vaak ingezet om beeldmateriaal voor gebruik op de website, in interviews en verslagen. Een goed zakelijk portret laat niet alleen professionaliteit, maar ook persoonlijkheid zien. Ik werk voor het maken van zakelijke portretten graag op locatie, zodat de achtergrond in de foto op een natuurlijke manier voor context kan zorgen.

Zakelijke profielfotografie

Ik verzorg – eventueel op locatie – ook zakelijke profielfotografie voor bedrijven. Het belangrijkste in deze vorm van profielfotografie is het creëren van een uniforme uitstraling van de profielfoto’s, zonder afbreuk te doen aan de individualiteit en persoonlijkheid van de verschillende medewerkers. Ik zorg – vanuit mijn achtergrond als grafisch ontwerper – dat de profielfoto’s perfect aansluiten op de visuele identiteit.

Ik help bedrijven en ondernemers

– vanuit mijn verschillende expertises – om goed in beeld te komen bij hun doelgroep

Lees meer

Gallerij