Stadsfotografie

De stad als beeld

Het beeld van een stad wordt bepaald door een herkenbaar stadsaanzicht; van de skyline van Rotterdam tot de Eiffeltoren in Parijs. Het karakter van de stad spreekt uit een goed stadsaanzicht. Ik zie het fotograferen van stadsaanzichten, met hun kenmerkende beelden en architectuur, als het stedelijke equivalent van landschapsfotografie.

Stadsaanzichten in het blauwe uur

“Het stadsaanzicht is het stedelijke equivalent van landschapsfotografie.”

Het fotograferen van stadsaanzichten is intrigerend; het zijn immers niet alleen de gebouwen en de architectuur die het karakter van een stad bepalen, maar ook de inwoners. En ieder uur van de dag geeft een stad weer een andere aanblik. Verlaten straten in de vroege ochtend, drukke wegen en gehaaste gezichten in de spits, de warmte van de ondergaande zon en de eenzaamheid van een verlaten stad in de nacht. Ik fotograaf zelf het liefst in het blauwe uur, als het zonlicht verdwijnt en het eerste kunstmatige licht zich aan de horizon laat zien. Het intense blauw van het licht, dat het blauwe uur zijn naam heeft gegeven, vormt een sfeervolle en serene achtergrond voor de aanblik van de

 

Devente gouden mondkapje 2021

Fotograaf Deventer

Ik ben als fotograaf gevestigd in Deventer; een prachtige historische stad, omgeven door de vrije natuur. Ik ben dan ook regelmatig in de omgeving te vinden om mijn collectie prints [link naar prints!] uit te breiden. Het resultaat van mijn liefde voor fotografie en de stad Deventer is de ‘kalender van Deventer’  met 12 unieke foto’s en stadsaanzichten van Deventer en de omgeving.

PRINTS: Stadsfotografie ALS DECORATIEVE PRINT

Ik bied mijn collectie stadsaanzichten ook aan in de vorm van decoratieve prints en stockbeelden voor websites en brochures. Neem gerust contact op voor meer informatie en maatwerk.

De Waag van Amsterdam tijdens het blauwe uurtje
Deventer Pothoofd landscape foto met boom tijdens zonsopgang.
Deventer bergkerk sony review

Hoe kunnen we Stadsfotografie samen inzetten?

Neem contact opPrijzen