E-mail: info@bartros.nl

Waar bent u naar opzoek?

Stadsfotografie

Stadsfotografie is het type fotografie die we allemaal weleens doen. Of je nu in je eigen stad of dorp weleens foto’s maakt, of dat je een dagje weg gaat naar een andere stad tot zelfs op vakantie, veel fotografen leggen de stedelijke omgeving vast. Maar wat houdt dit eigenlijk in, stadsfotografie. Stadsfotografie heb je in verschillende vormen, zoals hierboven omschreven een dagje weg of op vakantie, maar ook kun je je eigen omgeving goed maandelijks vastleggen. 

Voor mij is stadsfotografie dan ook het type fotografie wat ik het meeste doe. Nieuwe wijken, andere seizoenen een hogere of lagere waterstand. Allemaal zijn het momenten voor mij om de stad vast te leggen. Er is altijd wel iets nieuws te zien. Voor mij is het dan ook ideaal dat ik enkele beeldbanken voor de overheid en klanten mag vullen. En natuurlijk zet ik ze beelden in voor marketing doeleinden voor andere ondernemers en mijn eigen producten. 

Stadsfotografie Amsterdam vanuit de lucht

DE STAD ALS BEELD

Het beeld van een stad wordt bepaald door een herkenbaar stadsaanzicht; van de skyline van Rotterdam tot de Eiffeltoren in Parijs. Het karakter van de stad spreekt uit een goed stadsaanzicht. Ik zie het fotograferen van stadsaanzichten, met hun kenmerkende beelden en architectuur, als het stedelijke vervanging van landschapsfotografie.

Het fotograferen van stadsaanzichten is intrigerend; het zijn toch niet alleen de gebouwen en de architectuur die het karakter van een stad bepalen, maar ook de inwoners. En ieder uur van de dag geeft een stad weer een andere aanblik. Verlaten straten in de vroege ochtend, drukke wegen en gehaaste gezichten in de spits, de warmte van de ondergaande zon en de eenzaamheid van een verlaten stad in de nacht. Ik fotograaf zelf het liefst in het blauwe uur, als het zonlicht verdwijnt en het eerste kunstmatige licht zich aan de horizon laat zien. Het intense blauw van het licht, dat het blauwe uur zijn naam geeft, vormt een sfeervolle en serene achtergrond voor de aanblik van de Stad. 

FOTOGRAAF DEVENTER

PRINTS: STADSFOTOGRAFIE ALS DECORATIEVE PRINT

TIMELAPSE-VIDEO