Interieurfotografie

door

Interieurfotografie is meer dan beelden van een woning of interieur. Met de juiste manier van vastleggen van interieur of ruimte, kan je de gewenste sfeer overbrengen die je wil communiceren voor de ruimte. Dit kan van groot belang zijn voor marketing en presentatie doeleinden. Dit kan op sociale media, de website of print uitingen. Het kan zelfs mooi aan de muur. Interieurfotografie is ook onderdeel van Architectuurfotografie. Dit omdat interieurfotografie architectonische elementen tot zijn recht kunnen laten komen.  Kijk op mijn pagina over architectuurfotografie voor meer informatie.

Onder aan dit artikel zie je een aantal voorbeelden van Interieurfotografie.  

Interieurfotografie is o.a. geschikt voor:

  1. Interieurfotografie is geschikt als beeld materiaal op websites. 
  2. Interieurfotografie is geweldig voor Sociale media
  3. Interieurfotografie geeft een impressie op Google Maps aan je klant
  4. Als beeldmateriaal voor flyers, folders en brochures is interieurfotografie ook erg geschikt. 
  5. (sfeer)impressie van evenementen locaties

Meer weten? Of Direct een offerte? Neem contact op

Foto van interieur van Huisvermeer - Hotel Kamer

Interieurfotografie is meer dan Interieur

Een interieur is statisch, dus de manier van fotograferen maakt een groot verschil in de sfeer en het gevoel dat gecommuniceerd gaat worden. Is de ruimte weids en goed belicht? Of is deze juist eerder klein en knus? De manier van fotograferen kan dus enorm uitmaken in dit gevoel. Ook de belichting en apparatuur spellen een belangrijke rol in interieur fotografie een rol. 

Als vormgever en interieurfotograaf weet ik precies hoe ik het beste uit een woning kan halen en weet ik hoe ik een sfeer in 2D over kan brengen. Of het gaat om mooie interieurbeelden van een woning, kantoor of Hotel. Maar ook natuurlijk een sfeerbeeld van een product in een ruimte. Door de combinatie van mijn inzicht voor vorm en fotografie, weet ik een mooi beeld neer te zetten. Goede interieurfotografie zal een locatie 100% tot zijn recht laten doen. En ingezet kunnen worden voor de website of marketing.

Waarom interieurfotografie?

Wat iedereen wil in interieurfotografie is hetzelfde natuurlijk: Mooie foto’s. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden is het gezegde en dat is ook zo. Daarbij staat altijd voorop dat compositie en belichting moet kloppen. Licht is daarbij de grootste uitdaging. Ruimtes zijn lang niet altijd goed belicht. Kan je uitgaan van aanwezig licht, of buitenlicht?

Zo zijn er erg veel zaken waar je rekening mee moet houden binnen interieurfotografie. Dit is waar het nut van een goede interieurfotograaf al snel duidelijk wordt. En zo weet je toch dat de uiteindelijke foto’s bruikbaar zijn en passen bij het doel wat je voor ogen hebt. De keuzes die je tijdens het fotograferen maakt, bepalen ook grotendeels het eindresultaat.

Interieurfotografie en stijl 

Wil je mooie interieurfoto’s laten maken? Bijvoorbeeld voor een website, sociale media of in een magazine? We komen er samen wel uit. Door mijn werk als vormgever en interieurfotograaf weet ik hoe ik je woning, kamer, kantoor of product er op zijn best uit kan laten zien. Op deze manier breng ik de ruimte op een levendige manier in beeld, waardoor de kijker de sfeer echt kan proeven.

Interieurfotografie bij divers licht

Het kunnen “lezen” van licht is erg belangrijk bij fotografie van een interieur. Zo kan iedere lichtbron weer een eigen lichtkleur (Kelvin) hebben. Als interieurfotograaf is het belangrijk om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken tussen de beschikbare lichtbronnen. Deze kunnen bestaan uit puur natuurlijk licht, het aanwezige kunstlicht (lampen) en/of flitsunits.

De keuze hiervoor wordt gemaakt met het te fotograferen interieur zelf en het aanwezige licht. Is het licht mooi en goed verdeeld over de gehele ruimte? Is de ruimte in te flitsen, of is de ruimte daar te groot voor? Misschien is het mogelijk om daglicht binnen te laten? Of kun je daglicht juist weghalen, bijvoorbeeld door de gordijnen deels dicht te doen? Ook is er binnen interieurfotografie de mogelijkheid om het bereik van de camera ten volle te gebruiken. Bij een wat moeilijkere licht situatie kan het dus zijn dat ik HDR zal inzetten om de situatie volledig te benutten. Tijdens het proces is het dan ook belangrijk zo veel mogelijk al met de camera goed vast te leggen. 

Interieurfotografie met natuurlijk licht

Vaak is natuurlijk licht van zichzelf al erg mooi. Daar ga ik als fotograaf dan ook als eerste van uit en probeer ik daar, waar mogelijk, zoveel mogelijk mee te werken. Dit soort licht wil je natuurlijk ook mooi op de foto hebben. Hierbij komen de kleuren er het natuurgetrouwst en kleurigst uit. Dit is wat we willen natuurlijk.

Het is tegenwoordig zeer belangrijk om iets visueel te maken. Dit kun je in het geval van woningen en interieur zeer goed doen door middel van interieurfotografie. Door deze vorm van fotografie wordt er niet alleen een weergave van een ruimte of meubelstuk gegeven, maar wordt ook het gevoel van de ruimte en het interieur wordt overgebracht. Het is mijn passie om een ruimte en interieur op de juiste manier vast te leggen op beeld. Wil je met mij samenwerken? Neem dan direct contact met me op.

Wat kost interieurfotografie? 

Ik hou zelf van het aanbieden van een eerlijke en overzichtelijke prijs. Voor interieurfotografie heb ik dan ook een pakket ingericht. Deze bestaat uit 2 onderdelen. 

Deel 1 is de fotografie op locaties zelf. Hiervoor reken in 375 euro per dagdeel. Reiskosten binnen Nederland zijn hierbij inbegrepen. Tijdens deze sessie verwacht ik minimaal met 10 mooie en unieke interieurfoto’s van de locatie te komen. 

Deel 2 is de nabewerking. De nabewerking bij interieurfotografie is erg belangrijk voor het resultaat. Maar ook erg bewerkelijk. Na de eerste sessie zal ik dan ook een impressie aanleveren van de beelden. Hieruit kan je dan een selectie maken welke beelden volledig moeten worden nabewerkt. Per beeld reken ik nog eens 50 euro. Het meeste werk zit namelijk in de nabewerking. Natuurlijk kan in overleg hier een korting op komen als er meerdere beelden worden geselecteerd.

Wil je weten wat Interieurfotografie voor jouw onderneming kan betekenen?

Interieurfotografie voorbeeld 1 – Huis Vermeer: 

Huisvermeer is een Grand-hotel in Deventer. Met een aantal prachtige kamers en algemene ruimtes. Ik heb voor hun deze kamers en ruimtes mogen vastleggen. Hieronder enkele interieurfoto’s van Huisvermeer.

Interieurfotografie voorbeeld 2 – Suze Maclaine Pont: 

Voor suzemaclainepont.com heb ik voor een van hun locaties een aantal interieurbeelden gemaakt. Hieronder een overzicht.

Interieurfotografie voorbeeld 3 – Abdij Sion: 

Abdij Sion is een oud klooster dat grotendeels in oude staat is gebleven. Tegenwoordig is het een woonlocatie en een meeting-place voor ondernemers.

Neem contact op