Review van de-fujifilm gfx50sii. Is dit de ultieme camera voor professionele fotografie?

foto van Fuji GFX50ii

Zoals jullie wellicht al weten, verkoop ik veel van mijn foto's als prints en wanddecoraties, met name van steden en gebouwen. Om deze op groot formaat te kunnen afdrukken heb ik een camera nodig met een hoge resolutie, groot dynamisch bereik en veel megapixels. Hoewel de meeste camera's van tegenwoordig voldoen aan deze eisen, wilde ik toch een upgrade naar een medium formaat camera maken. Na enig onderzoek en prijsvergelijking kwam ik uit bij de Fujifilm GFX50Sii, met maar liefst 50 megapixels. Inmiddels heb ik geüpgraded naar de GFX100S, met 100 megapixels, maar dat was meer vanwege de autofocus-update. Ik wil daarom graag een review schrijven over de GFX50S mark 2, omdat ik denk dat deze camera veel te bieden heeft voor fotografen die op zoek zijn naar een groter bereik, scherpere details en prachtige kleuren.

 Fuji gfx camera

Introductie van de Fujifilm GFX50SII

De Fujifilm GFX50sii is een medium formaat camera met een 51.4-megapixel sensor en een scala aan functies die het een top keuze maken voor professionele fotografen. Met zijn grote sensor en geavanceerde autofocus systeem is deze camera in staat om verbluffende beelden met ongelooflijk detail en helderheid vast te leggen. In deze hands-on review zullen we nader kijken naar wat de Fujifilm GFX50sii te bieden heeft en je helpen beslissen of het de juiste camera is voor jouw behoeften.

Lemon suites Deventer fotografie interieur met gfx50Sii

Body en Design van de GFX50S

De Fujifilm GFX50sii is een goed ontworpen camera die solide en stevig aanvoelt in je handen. Het lichaam is gemaakt van magnesiumlegering, wat zorgt voor een premium uitstraling en gevoel. De camera is ook weerbestendig, wat betekent dat het bestand is tegen harde weersomstandigheden en stof. De knoppen en draaiknoppen zijn goed geplaatst en gemakkelijk toegankelijk, waardoor het eenvoudig is om instellingen snel aan te passen. Over het algemeen zijn het ontwerp en de bouwkwaliteit van de Fujifilm GFX50sii van topklasse.

 foto van Amersfoort genomen met de fuji GFX50Sii

De batterij

De Fujifilm GFX50Sii heeft een krachtige batterijdie vergelijkbaar is met die in andere high-end camera's van Fujifilm, zoals de XH2, XT4 en XT5. Deze batterij biedt een lange levensduur, zodat je langer kunt fotograferen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vervangen van de batterij. Bovendien kan de batterij worden opgeladen terwijl deze nog in de camera zit, wat handig is voor onderweg of op locatie. Overall biedt de batterij van de Fujifilm GFX50Sii een betrouwbare en duurzame stroomvoorziening voor langere fotosessies.

foto van Zutphen genomen met Fuji GFX50Sii

 

Pluspunten van het GFX systeem van Fuji

  1. Groot sensorformaat: De GFX 50S II heeft een middelformaat sensor van 51,4 megapixels, wat resulteert in zeer gedetailleerde beelden met een breed dynamisch bereik.
  2. Lichtgewicht en compact: Ondanks het grote sensorformaat en de stevige constructie is de camera relatief licht en compact, wat het gemakkelijk maakt om mee te nemen op locatie.
  3. Snelle autofocus: De camera heeft een snelle en nauwkeurige autofocus, waardoor je snel kunt scherpstellen op je onderwerp en je de kans op gemiste opnamen minimaliseert.
  4. Weerbestendige constructie: De camera is stof- en vochtbestendig en kan tegen temperaturen tot -10 graden Celsius, waardoor het een betrouwbare keuze is voor buitenfotografie.
  5. Ingebouwde beeldstabilisatie: De GFX 50S II heeft ingebouwde beeldstabilisatie, waardoor je scherpere opnamen kunt maken bij weinig licht of met langere sluitertijden.
  6. Uitgebreide videomogelijkheden: Naast het maken van foto's kan de camera ook video's maken in 4K-resolutie met hoge framerates, waardoor het een veelzijdige keuze is voor zowel fotografen als videografen.

 

foto van doesburg fuji gfx review

 

Autofocus

De autofocus van de Fujifilm GFX50Sii is een van de kenmerken die deze camera zo indrukwekkend maken. Hoewel de autofocus niet zo snel is als die van de GFX100Sii, biedt het nog steeds een hoge mate van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Voor fotografen die voornamelijk stilstaande onderwerpen fotograferen, zal de autofocus van de GFX50Sii waarschijnlijk voldoende zijn om aan hun behoeften te voldoen. Echter, als je vaak snel bewegende onderwerpen fotografeert, dan kan de autofocus van de GFX100Sii misschien beter bij jouw eisen passen.

eventfotografie met Fuji GFX100S

Conclusie

Als conclusie is de Fujifilm GFX50sii een krachtige en veelzijdige camera die goed geschikt is voor professionele fotografie. Het autofocussysteem en de opnamemodi zijn indrukwekkend en het biedt een scala aan functies waarmee je gemakkelijk hoogwaardige afbeeldingen kunt vastleggen. Hoewel het misschien niet de juiste keuze is voor elke fotograaf, zullen degenen die op zoek zijn naar een high-end camera die verschillende opnamesituaties aankan, veel waarderen aan de Fujifilm GFX50sii. Over het algemeen bevelen we deze camera ten zeerste aan voor iedereen die serieus is over hun fotografie en hun vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen.

 

Vragen over de review? Mail me op: info@bartros.nl of een DM op instagram.

 

1 reactie

  • “Naast het maken van foto’s kan de camera ook video’s maken in 4K-resolutie met hoge framerates, waardoor het een veelzijdige keuze is voor zowel fotografen als videografen.” Volgens mij is dit het geval bij de GFX100s en niet bij de GFX50sII.

    Ruben

Laat een reactie achter