Foto’s van Utrecht

Utrecht is de vierde grootste stad en een gemeente van Nederland, hoofdstad en meest dichtbevolkte stad van de provincie Utrecht. Het is gelegen in de oostelijke hoek van de Randstad, in het centrum van het vasteland van Nederland; het had een bevolking van 357.179 vanaf 2019. 

Het oude stadscentrum van Utrecht beschikt over veel gebouwen en structuren, waarvan verschillende dateren uit de Hoge Middeleeuwen. Het is sinds de 8e eeuw het religieuze centrum van Nederland. Het verloor de status van prinsbisdom, maar blijft het belangrijkste religieuze centrum in het land. Utrecht was de belangrijkste stad van Nederland tot de Nederlandse Gouden Eeuw, toen het werd overtroffen door Amsterdam als het culturele centrum van het land en de dichtstbevolkte stad.

Utrecht is gastheer voor de Universiteit Utrecht, de grootste universiteit van Nederland, evenals verschillende andere instellingen voor hoger onderwijs. Vanwege de centrale positie in het land is het een belangrijk verkeersknooppunt voor zowel spoor- als wegtransport; het drukste treinstation van Nederland, Utrecht Centraal, ligt in de stad Utrecht. Het heeft het op een na hoogste aantal culturele evenementen in Nederland, na Amsterdam. In 2012 nam Lonely Planet Utrecht op in de top 10 van de onbezongen plaatsen ter wereld. 

Hoe kunnen we ARCHITECTUURFOTOGRAFIE samen inzetten ?

Neem contact opPrijzen
%d bloggers liken dit: