Blauw uur fotografie

Het blauwe uur valt in de periode net voor en na het opgaan en ondergaan van de zon (voor en na het gouden uur). Soms heb je een volledig uur om beelden te maken. Echter afhankelijk van de atmosferische condities, het jaargetijde en soms puur geluk is het eerder zo dat er 15-20 minuten de juiste condities bestaan om mooie beelden te maken.

Het blauwe uur is een van mijn favorieten momenten van de dag om te fotograferen.

 

Hier onder een selectie van beelden die ik gemaakt heb ik het “blauwe uurtje”.

 

Beelden

Interieurfotografie

Interieurfotografie is meer dan beelden van en woning. Met de juiste wijze van vastleggen van interieur of ruimte, kan je de gewenste sfeer overbrengen die je wil communiceren voor de ruimte. Dit kan van groot belang zijn voor marketing en presentatie doeleinden. Dit kan op sociale media, de website of print uitingen. Het kan zelfs mooi aan de muur.

Een interieur is statisch, dus de manier van fotograferen maakt een groot verschil in de sfeer en het gevoel dat gecommuniceerd gaat worden. Is de ruimte weids en goed belicht? Of is deze juist eerder klein en knus?

Hier onder een selectie beelden die ik gemaakt heb voor Huis Vermeer Grand Hotel aan de het grotekerkhof in Deventer.

Architectuurfotografie

Architectuur en gebouwen zijn geliefde onderwerpen binnen de fotografie. Gebouwen en architectuur bepalen zowel het beeld als de sfeer van een stad of een foto. Ik richt me, zowel binnen de architectuurfotografie als binnen de landschapsfotografie, specifiek op de interactie tussen mens en omgeving.

Architectuur fotografie is onder andere in te zetten voor bedrijven, projecten, hotels en restaurants. Maar ook natuurlijk voor infrastructuur en grotere bouw projecten.

Hieronder een selectie beelden die ik gemaakt heb als vrije expressie, een architectuur mentoraat, Koffiedok in Deventer en voor Huis Vermeer.

 

Lange sluitertijd fotografie

Opzichzelf zijn gebouwen en architectuur al prachtige. Maar omdat we in de fotografie een 3d object vertalen naar 2d helpt het om beweging en diepte te simuleren. Dit een waar het nemen van beelden met een lange sluitertijd perfect te gebruiken zijn. En voegt dan ook een extra dimensie toe (nee echt).

Ik zet lange sluitertijd fotografie in om objecten nog meer leven en drama te geven. Lijnen van het verkeer, water en reflecties, allemaal dragen ze bij om een beeld net wat extra te geven.

Hier onder dan ook een selectie beelden waar ik dit heb toegepast.

Wil je weten hoe lange sluitetijd fotografie in te zetten is voor jouw project, onderneming of gebouw?